SharePoint

SharePoint durable links

Nem régiben volt egy érdekes dolog, mivel pontosan ezt az opciót hiányolta egy ügyfél a SharePointból, mondván hogy ez meg van Pl. a confluenceben és nagyon hiányzik a SharePointból, pedig hát ott van, csak angedélyezni kell és használatba venni.

A durable links egy egységes erőforrás azonosítót (Document id), biztosít az egyes dokumentumokhoz, így nem számít, hogy a dokumentum neve megváltozik, vagy annak helye az azonosítója változatlan marad, így nem kell újra generálni az egyes hivatkozásokat.

A következő képpen aktiválhatjuk a “Durable links” SharePoint site featurest:

A “site settings” lehetőségen belül válasszuk a “site collection features” linket, majd a “Document ID Service” bővítményt kell engedélyeznünk.

Site feature engedélyezése:


A beállítás hatóköre az adott site collection, tehát azon belül bármely dokumentum táron tesztelhetünk.

Töltsünk föl az adott dokumentumrába egy új fájlt, vagy akár válasszuk egy meglévő fájlon a “copy link”, vagy a “share” lehetőséget az alábbiak szerint.

Amikor közelebbről megvizsgáljuk a kimásolt linket, vagy a megosztás esetén az emailben kapott linket azt fogjuk tapasztalni, hogy ahányszor megnyitjuk a hivatkozás végén az azonosító annyiszor fog változni, de bármelyiket nyitjuk meg ugyan azt a fileot fogjuk megkapni.

Tegyünk azzal is egy próbát, hogy a file nevét átírjuk és úgy próbáljuk megnyitni az előzőekben kapott megnyitási linket. Igen, így is az eredeti fájlt fogjuk megnyitni.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s