Dynamics 365

Dynamics 365 for Talent – A Microsoft HR csodafegyvere

A tegnapi nap folyamán egy számomra új és izgalmas témában tarthattam előadást a Microsoftban különböző, HR vezetők és tanácsadók számára.

A témám a “Versenyelőny innovatív HR szoftverekkel” volt, a segítségem a témában pedig Tímár Krisztina, aki nagyon sokat tett az agenda kialakításának érdekében. Ez nem is csoda hisz több cégnél volt már HR vezető, valamint sok HR témában adott már elő, így Ő első kézből tudja, hogy mik azok a problémák, amivel a HR és recruitment csapatok folyamatosan küszködnek.

Jó pár termék köré épülő üzleti alkalmazást bemutattam, teljesen a HR témára fókuszálva, de a legnagyobb részét az előadásnak Microsoft Dynamics 365 for Talent képzete, amit még sohasem prezentáltam előtte.
Nem is csoda, hisz egy pár hónapja piacon lévő termékről beszélünk.

Dynamics 365 for Talent

A termék egy SaaS (Software as a services) megoldás, ami röviden annyit tesz, hogy nem kell infrastruktúrát építeni, szervereket telepíten a szolgáltatás használatához, csak a felhasználói licence díjakat van szükség megvásárolni és bárki szabadon használhatja az “online” terméket.
(A Talent licenceléséről a későbbiekben még részletesen fogok írni.)

Alapvetőne az applikáció magját a Dynamics 365 for Opetations (leánykori nevén AX) adja, de a Microsoft alaposan átgyúrta, modernizálta azt a jelentkező új üzleti igényeknek megfelelően.

A kövtkező ábra nagyon szemléletes a termék bemutatásához:

Lesarkosítva a dolgot, adott a core HR modul és a köré több támogató funkció is lett építve, amiket folyamatosan fejleszt és optimalzál a Microsoft.

Szolgáltatások és kapcsolataik:

A Dynamics 365 for Talent főbb építőelemei a következő hivatkozásokon érhetőek el:

Attract: A recruitment (“toborzási”) folyamatot támogatja. https://attract.talent.dynamics.com

Onboarding: A Jelentkező beléptetését, hozzá tartozó adminisztratív feladatokat segíti. https://onboard.talent.dynamics.com

Candidates: A jelentkező számára rendelkezésre bocsájtott felület, ami segíti az időpont egyeztetéseket és egyéb információ megosztását a jelentkező és az adott cég között. https://candidates.talent.dynamics.com

Core HR: A toborzás után a jelentkező ebbe a rendszerbe kerül be, ezek után a teljes munkavállaló management már itt történik.
https://signin.hr.talent.dynamics.com

Offer: Az ajánlat összeállítását és kezelését fogja segíteni (jelenelg még csak előzetes változatban érhető el, de előreláthatólag a decemberi frissítésben már elérhető lesz).
https://offer.talent.dynamics.com/

Természetesen a fönti hivatkozásokat nem kell megjegyezn, mivel teljesen átjárható a rendszer az egyes szolgáltatások között.

A következő postomban egy egyszerű folyamaton keresztül fogom bemutatni, hogy hogyan zajlik egy jelentkező felvétele a rendszerbe, majd hogyan megy végbe a teljes recruitment (toborzási) folyamat, teljesen a jelentkező beléptetéséig.

 

 

 

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s