Office 365, SharePoint

Microsoft Task management (harmadik rész)

Wunderlist

Alapvetően egy Microsoft által megvásárolt szolgáltatásról beszélünk, ami egy remek megoldás saját, valamint családunk tennivalóinak kezelésére. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy az üzleti életben nem használhatjuk.
Az alkalmazás a következő eszközök használatával érhető el:

Többet nem is nagyon írnék az alkalmazásról, egyrészt azért, mivel szabadon kipróbálható, valamint teljesen ingyenes változata is van, más részt pedig a Microsoft nem sokára meg fogja szüntetni és egy új megoldást fog helyette élesíteni, ami szintén kipróbálható és a “To-Do” névre hallgat.

To-Do task management

A “To-Do” a wunderlist helyett fog szerepelni a Microsoft palettán, de egyelőre mindkettő elérhető és használható.
Személy szerint azt javaslom mindenkinek, hogy használja nyugodtan a wunderlistet, mivel a “To-Do” megoldásból egyelőre még csak előzetes verzió érhető el és a subtaskokat sem képes kezelni, viszont a wunderlsit igen.
A “To-Do” végleges verziója, remélhetőleg fogja tudni az összes eddigi wunderlist képességet is.

A lényeg, hogy ha valaki a mostani wunderlist feladatainak kezelésén keresztül szeretné kipróbálni a “To-Do” megoldást, akkor lehetőség van importálni a taskokat.

Ki tudjuk választani, hogy mely listákban lévő feladatokat szeretnénk importálni, de akár választhatjuk az összes feladat kiválasztása (“Select all”) lehetőséget is.

 

Mivel a “To-Do” még egyelőre nem kezeli a “subtaskokat”, ezért el kell döntenünk, hogy hogyan kerüljenek importálásra az új szolgáltatásba.

Az importálás viszonylag kevés időt fog igénybe venni.

A Saját véleményem az, hogy ezeket a megoldásokat inkább akkor célszerű használni, ha nem rendelkezünk Office 365 előfizetéssel, vagy nincs a cégünknél Exchange server, mivel akkor már eleve adottak ezek a lehetőségek és nem kell még egy felületet supportálni, valamint összezavarni vele a felhasználókat 🙂

Arra minden további nélkül van lehetősége, hogy Wunderlistből adatokat adjunk át SharePoint, Outlook, Planner, stb. irányba és standard módona a feladat létrehozására, elkészülésére, valamint az emlékeztetőkre van lehetőségünk feliratkozni.

 

Reklámok

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s